7 Ocak 2012 Cumartesi

The Help (2011)


"1960larda Jackson, Mississippide geçen "the Help" sosyal kuralları yıkan ve kendilerini tehlikeye atan gizli bir yazı projesi etrafında sıra dışı bir dostluk kuran 3 farklı ve olağanüstü kadının ilişkisini anlatıyor.
 Egenia "Skeeter" Phelan, yeni mezun olmuştur ve bir yazar olarak çalışmaktadır. Jackson, Mississippide birlikte büyüdüğü diğer kızların akine bir kariyer istemekte ve evli arkadaşları ve annesinin değişmeyen şaşkınlığına rağmen evliliği ve çocukları ertelemek konusunda çok kararlıdır.Yerel gazetede Bayan Myranın temizlikte püf noktaları işini alınca en iyi arkadaşının hizmetçisi Abileen dan yardım ister ve kendini New York daki bir kitap editörünün zoruyla gizli bir projeye başlarken bulur. Ortaya çıkardığı dokunaklı hikayelerden ilham alır.
 Çok dokunaklı, mizah, umut ve duygu dolu "the Help" değişimi yaratma yeteneğini işleyen zamansız ve evrensel bir hikayedir. Film, benzersiz tarzlarıyla zafer kazanan ve kendi hayatlarının kahramanı olan bağ kurulabilen, komik ve cesur karakterleriyle hem ilham hem de güç verir."

                                  Fragman:

Yönetmen : Tate Taylor
Senarist: Tate Taylor, Kathryn Stockett
Oyuncular: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard
Tür: Dram
Süre: 2 saat 26 dk.


"Ben olmanın nasıl bir şey oldu olduğunu kimse sormamıştı bana. Bu konuda gerçekleri anlattığım an özgür kaldığımı hissettim." Abileen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder